Programma:

Het programma voor Halfvastenzondag – zondag 31 maart 2019 – ziet er als volgt uit:

 • 9:30 uur: Eucharistieviering in de Sint Michielkerk

Tijdens de plechtige eucharistieviering worden de krombroodjes gezegend. Na afloop van de mis worden de gezegende broodjes uitgedeeld aan de kerkgangers

Het middagprogramma ziet er als volgt uit:

 • 13:45 uur: Stoet vertrekt vanaf het Station
  De route die gevolgd wordt is: Steenweg, Voorstad, Brandstraat, Limbrichterstraat, Markt, Putstraat, Kollenberg
 • 14:30 uur: Krombroodrapen op de Kollenberg
  Bij de zogenaamde Kogelvanger, nabij de Sint Rosakapel, zullen de krombroodjes door het comité naar de graaiende en grabbelende kinderen worden uitgegooid.
 • 15:00 uur: Familiefestijn aan de voet van de Kogelvanger
  Op het moment dat de laatste broodjes zijn uitgeworpen zal aan de voet van de Kogelvanger het familiefeest starten. Alle aanwezigen kunnen dan genieten van muzikale tonen die over de Kollenberg klinken. Onder aan de kogelvanger staan springkussens opgesteld waarop de kinderen de nog aanwezige hun energie kwijt kunnen. Uiteraard is ervoor gezorgd dat de innerlijke mens niets tekort hoeft te komen. Voor drank en eten is gezorgd. Het buffet is voorafgaande en tijdens het uitwerpen van de broodjes gewoon geopend.
 • 15:45 uur: Prijsuitreiking Gouden Broodje
  De vanger van het Gouden Broodje kan zijn/haar prijs in ontvangst komen nemen.
 • 16:00 uur: Trekking loterij
  Uit de aan de voet van de kogelvanger verkochte loten worden de winnende nummers getrokken. Menig bezoeker zal de Kollenberg verlaten met een mooie prijs in handen. Na afloop kunnen de kinderen nog ouderwets ravotten en kunnen de ouders blijven genieten van de muziek en een drankje.
 • 17:30 uur: Afsluiting

Krombroodrapen vindt volgend jaar plaats op:

22 maart 2020