Een van de leukste Sittardse tradities voor kinderen is het jaarlijkse Krombroodrapen op de Kollenberg.Met Halfvasten – zondag 26 maart – worden vanaf de Kogelvanger duizenden kromme broodjes naar beneden gegooid die worden gevangen en geraapt door de kinderen die tegen de steile wand zijn opgeklommen om een zo goed mogelijk plaatsje te bemachtigen.

’s Ochtends om 09:30 uur worden de krombroodjes tijdens een plechtige eucharistieviering gezegend. Na afloop worden de gezegende broodjes uitgedeeld aan de kerkgangers.

Het middagprogramma ziet er als volgt uit:

 • 13:45 uur: Stoet vertrekt vanaf het Station
  De route die gevolgd wordt is: Steenweg, Voorstad, Brandstraat, Limbrichterstraat, Markt, Putstraat, Kollenberg
 • 14:30 uur: Krombroodrapen op de Kollenberg
  Bij de zogenaamde Kogelvanger, nabij de Sint Rosakapel, zullen de krombroodjes door het comité naar de graaiende en grabbelende kinderen worden uitgegooid.
 • 15:00 uur: Familiefestijn aan de voet van de Kogelvanger
  Op het moment dat de laatste broodjes zijn uitgeworpen zal aan de voet van de Kogelvanger het familiefeest starten. Alle aanwezigen kunnen dan genieten van muzikale tonen die over de Kollenberg klinken. Om 15:30 uur zijn er dansoptredens. De scouting zorgt er voor dat de aanwezige kinderen nog op een leuke manier bezig gehouden worden. Tevens staat er onder aan de kogelvanger een springkussen opgesteld waarop de kinderen de nog aanwezige hun energie kwijt kunnen. Uiteraard is ervoor gezorgd dat de innerlijke mens niets tekort hoeft te komen. Voor drank en eten is gezorgd. Het buffet is voorafgaande en tijdens het uitwerpen van de broodjes gewoon geopend.
 • 16.00 uur: Prijsuitreiking Gouden Broodje
  De vanger van het Gouden Broodje kan zijn/haar prijs in ontvangst komen nemen: ………
 • 16:15 uur:
  Op de muzikale tonen van ……… zal de middag worden voortgezet. De kinderen kunnen ouderwets ravotten en de ouders kunnen blijven genieten van de muziek en een drankje.
 • 17:30 uur: Afsluiting