Op zondag 26 maart a.s. is het Halfvasten en dan zullen op de Kollenberg langs de zogenaamde Kogelvanger weer duizenden overheerlijke krombroodjes uitgeworpen worden naar de grabbelende en graaiende kinderen.

Het Krombroodrapen is inmiddels één van de oudste Sittardse tradities. Een traditie waar menig ‘Zittesj Mechelke of Sjnaak’ met veel genoegen aan terug denkt.

Op zaterdag 18 maart laat het Krombroodrapencomité Sittard al van zich horen. Het organiseert op die dag een loterij in de binnenstad van Sittard. Middels een Rad van Fortuin worden de winnende loten ter plekke bepaald en kunnen er mooie prijzen gewonnen worden. Een groot aantal Sittardse winkeliers heeft prijzen beschikbaar gesteld.

De eerste ronde vindt omstreeks 12:00 uur plaats op de Steenweg en vervolgens vindt er elk uur een volgende trekking plaats. De laatste trekking wordt rond 16:30 uur verricht op de Markt. Kijk in binnenstad dus uit naar de leden van het Krombroodrapencomité of de dames van de Dörpelmaeg bij wie u de loten voor de loterij kunt kopen.